Magamról

Magamról

Forrai Erzsébet párkapcsolati tanácsadó vagyok. Budapesten születtem, 1974-ben. Férjemmel és kislányommal egy Budapesthez közeli községben élek.

1999-ben kezdtem el segítő szakmában dolgozni szociális munkásként a Menhely Alapítványnál. Az azóta eltelt 20 évben főként kutatóként dolgoztam. A kutatások, amelyekben részt vettem leginkább arról szóltak, hogy megértsük, hogyan kerül valaki a társadalom peremére, és milyen utak vezetnek onnan vissza.  

Kutatói munkám során számtalan, nagyon eltérő élethelyzetben lévő emberrel beszélgettem, számtalan életet megismerhettem. Ezek a beszélgetések engem is faragtak. Olyan emberré, aki látja, tudja és átérzi az élet összetettségét. Aki képes távolabbról, egy tágabb összefüggésrendszerben tekinteni egy problémára vagy konfliktusra, és aki másnak is tud ebben segíteni. 

Ugyanakkor, bár a tapasztalatok rendkívül fontosak, az is szükséges, hogy tudásunkat is folytonosan bővítsük; és nem csak a világról, hanem önmagunkról is. Magam is ezt az utat járom. A diplomáim megszerzése után érdeklődésem egyre inkább olyan irányba haladt, ahol az emberi lét nem csak szociológiai távolságból, hanem pszichológiai közelségből érthető meg. Ezt az utat járom jelenleg is: ebben az évben megkezdtem a családterapeuta képzést a Magyar Családterápiás Egyesület keretében. 

Képzettségeim:

  • párkapcsolati tanácsadó – Medock Párkapcsolati Akadémia
  • meseterápiás szakember – Lelki Egészségvédő Alapítvány
  • családi mediátor – Mediációval a Családokért Közvetítő Iroda
  • Bach virág tanácsadó – The Dr. Edward Bach Foundation
  • szociológus – ELTE Bölcsészettudományi Kar
  • művelődésszervező – Janus Pannonius Tudományegyetem